гр. София, кв. Хиподрума, бул. Иван Гешов, бл. 119
BG

Защо да не подариш чорапи

Дата: 09 Апр 2018

подарете чорапи

 

Изборът да подариш чорапи за нечий празничен повод вероятно ще бъде изтълкуван като „греда“. Аз реших да рискувам и да се насоча към тази толкова практична вещ. Повярвайте ми, ефектът беше наистина впечатляващ.

Когато става дума за подаръци, нещата стават много сложни. Наличието на толкова много възможности, правят избора ни труден. Водещата идея при избор на подарък за човек, за който не знаете много, трябва да бъде практичността.

Да се върнем на моя нетрадиционен избор на подарък – чорапи. Бях поканена на домашно парти за имен ден. Не познавах добре човека, при който отивахме. Просто трябваше да придружавам приятел. Разбира се, трябваше да избера и подаръка. Нямах никакъв поглед над навиците и предпочитанията на именника, затова трябваше да импровизирам.

 

Весели чорапи за мъже

 

Дамски чорапи - ще намерите подходящ чифт за всеки вкус

 

Вече бяхме на адреса, предстоеше забавна вечер, а аз се чувствах някак притеснена. Приятелят ми не знаеше какъв подарък бях взела. Не бях напълно сигурна как ще реагира и той, и именника, но се бях придържала към теорията си за практичността. Влязохме, поднесохме подаръка си, сложен в забавна опаковка. Именника благодари и побърза да отвори пакетчето. Любопитството, което беше доминиращо до този момент, изведнъж изчезна. Лицето му придоби неразбиращ израз, когато в ръцете му се озова чифт чорапи със забавна картинка. Имах чувството, че секундата, в която се случва това, трае цяла вечност. Сърцето ми спря! Бях сигурна, че съм се изложила с избора си. Изложих и приятеля си. За всеобщо учудване, именника само промълви: „ Не може да бъде!“. Прегърна ме и ме разцелува.

Аз определено не разбирах какво се случва. Оказа се, че виновника за партито е човек като повечето от нас – всяка сутрин се сблъсква с проблема – „Къде ми е другия чорап?“. Всеки нов чифт чорапи е истински празник за него. Сигурно поне 2/3 от всички, които четете сега, в момента сте с различни чорапи, защото по някаква причина не можете да намерите „другарчетата“ им.

Аз лично имам 2 чифта за „специални случаи“. Използвам ги, когато ще се налага да се събувам, но през останалото време съм със забавни комплекти.

Не знам защо и как изчезват ешчетата на чорапите ми. Слагам ги заедно в пералнята и излизат самички. Други се губят при сушенето, при прибирането. Трети се късат. Пътят е дълъг и загадъчен.

Когато различните се увеличат драстично, пренасочвам приложението им. По-меките чорапки използвам за торбички за бижутата си. Много са удобни, особено при пътуване. Могат да вършат чудесна работа и когато се налага да сложим в багажа си обувки. Вместо с хартия или найлон, можете да натъпчете обувките със стари чорапи.

Можете да слагате кристали и ароматни билки в чорапите и да ги нареждате в гардеробите. Така ще предпазите дрехите си от нашествието на молци. От тях може да се направи чудесно меко калъфче за очилата ви.

Старите чорапи са чудесен помощник в колата, особено в студените месеци. Можете да предотвратите изпотяването на прозорците като напълнете един чорап с котешка постелка. Завържете чорапа на възел и го сложете в друг чорап. Този пакет сложете на предното стъкло. Така влагата в колата ви ще намалее драстично, защото котешката постелка ще абсорбира по-голямата част.

Някои шофьори „обличат“ чистачките на автомобила с дълги чорапи, за да ги предпазят от замръзване. Всичко, което трябва да направите, е да махнете чорапите, когато сте готови да шофирате.  

Чорапите могат да се използват ефективно за почистване на автомобила и дома. Защо да давате пари за кърпи, когато си имате удобни чорапи.

Можете да превърнете голям чорап в кучешки пуловер за по-малки породи кучета. Всичко, което е необходимо, е малко рязане и шиене. Можете да изработите и топка за котките. Те определено ще са ви благодарни.

Май малко се отклоних от темата. Проблемът с различните чорапи може да провали всеки един важен ден в живота ви. Вероятно затова нашият именник беше очарован от подаръка си. Едва сега успях да си поема дъх облекчена, че всичко е минало като по масло.

Оказа се, че домакинът също е търсил практично приложение на ненужните си чорапи и много оригинално беше „облякъл“ саксиите в невероятни дрешки от чорапи.

На практика се оказа, че да подариш чорапи е не само практичен, но и забавен подарък. Все пак, мислете на кого какво подарявате. Не всички мислят еднакво, особено по въпроса за чорапите. Добре видях как ме изгледаха част от присъстващите на партито. Ще рече човек, че те никога не са носили чорапи.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Истории за чорапи

Защо да не подариш чорапи

09 Апр 2018
  Изборът да подариш чорапи за нечий празничен повод вероятно ще бъде изтълкуван като „греда“. Аз реших да рискувам и да се насоча към таз...

На баба ти терлиците – вече и по магазините

29 Мар 2018
  Терлици – спомняш ли си времето, когато задължително трябва да имаш терлици на краката? И елече на гръбчето! Не обичаше да се обуваш и о...

Как чорапите с картинки ще те направят готин

22 Мар 2018
  Времето, когато основната роля на чорапите беше да пазят топли крачетата ни отмина. Сега чорапите ни са готини, цветни, щури, меки и удо...

Анкета за проучване

Върни До Горе
>